Agenda workshops

DatadagTijdstip LocatieKosten
TRE Themales3 februari 2024
6 april
1 juni
5 september
2 november
zaterdag12:30-14:00Katwijk€35,00
TRE 2-daagse introductie3/10 februari 2024zaterdag10:00-12:00Katwijk€97,50
TRE 2-daagse introductie25-5 en 1-6 2024zaterdag10:00-12:00Katwijk€97,50
THEMALES
Deze les is alleen geschikt voor deelnemers die al bekend zijn met TRE. Voorwaarde voor deelname is dat je TRE hebt geleerd van een gecertificeerd TRE provider, zelf kunt activeren en reguleren en comfortabel bent met het TRE proces (in groepsverband). Deze les is bedoeld om op te frissen en/of te verdiepen. 

Thema 3 februari 2024: schouders/armen/handen
Thema 6 april 2024: heupen/bekken en benen
Thema 1 juni 2024: nek/hoofd/nervus vagus
Thema 5 september 2024: middenrif/borstkas en ademhaling
Thema 2 november 2024: gezicht(ogen/mond/stem)

Ik geef 1 les per 2 maanden van 1,5 uur op de eerste zaterdag om de maand. Je kunt per keer kiezen of je aansluit en kunt dit uiterlijk een week van te voren doorgeven. 

Tijdstip: 12:30-14:00 
Lokatie: Vitaliteitcentrum Katwijk aan den Rijn
Mgr. Bekkerstraat 6, 2223 AR Katwijk 
Kosten: €35,00 per persoon

Minimum aantal deelnemers: 4 
Maximum aantal deelnemers: 7
 
Wil je graag meedoen? Stuur me een berichtje (via mail of app)
TRE 2-daagse INTRODUCTIE WORKSHOP Voorjaar 2024 

Tijdstip: Zaterdag 3 en 10 februari van 10:00-12:00
Lokatie: Katwijk, Mgr Bekkerstraat 6, 2223 AR Katwijk
Kosten: € 97,50 

Tijdens deze workshop ga je ervaren hoe je met behulp van jouw eigen lichaam het zenuwstelsel kan kalmeren en zo de effecten van (chronische) stress, trauma’s en (spier)spanning los kan gaan laten. Lichaam en geest zullen hierdoor meer rust, ruimte en ontspanning ervaren.

Minimum aantal deelnemers: 3
Maximum aantal deelnemers: 7 (nog 4 plekken beschikbaar)
Aanmelden: martine@praktijk-unwind.nl/06-18485789 

Na aanmelding wordt een korte vragenlijst toegestuurd om in te kunnen schatten of deelname in een groep passend is. Aanvullende informatie over de TRE workshop is te vinden onderaan deze pagina. 
Jouw autonome zenuwstelsel en TRE WORKSHOP winter 2023 


Ons autonome zenuwstelsel (AZS) reguleert de onbewuste processen in ons lichaam, zoals hartslag, ademhaling en spijsvertering en tevens beheert het onze overleving- en stress respons. Bewustzijn van en inzicht in de werking van jouw AZS is enorm waardevol want: de staat van ons AZS bepaalt door welke bril wij naar de werkelijkheid kijken, naar ons zelf, de wereld en onze relaties en bepaalt daarmee in belangrijke mate ons gedrag en hoe we ons voelen. “The state creates the story”. Inzicht hierin helpt je met compassie te kijken naar jouw eigen reacties/gevoelens en meer bewuste en helpende keuzes te maken. Het resultaat; betere zelfzorg/begrenzing en verbinding. Ik werk hierbij vanuit de Polyvagaal Theorie van Stephen Porges.

Daarbij leer ik je (spier)spanning los te laten m.b.v. TRE zodat je zelf aan de slag kunt met deze natuurlijke manier om het AZS te kalmeren/reguleren. 

p.s. ook geschikt voor teams die aandacht willen schenken aan zelfzorg, preventie en persoonlijke ontwikkeling. De opgedane kennis kan tevens direct vakinhoudelijk worden ingezet, met name in de hulp- en dienstverlening

Tijdstip:
Lokatie: Vitaliteitcentrum Katwijk aan den Rijn 
         Mgr. Bekkerstraat 6, 2223 AR Katwijk
Kosten:  125,00 per persoon, inclusief folder met TRE oefeningen 

Minimum aantal deelnemers: 3
Maximum aantal deelnemers: 7
Aanmelden: martine@praktijk-unwind.nl/06-18485789

Na aanmelding wordt een korte vragenlijst toegestuurd om in te kunnen schatten of deelname in een groep passend is. Aanvullende informatie over de TRE workshop is te vinden onderaan deze pagina. 
TRE workshop bij hoofdpijn en migraine

Tijdstip: 
Lokatie: Nijverheidsweg 12, 2215 MH Voorhout
Kosten: € 105,00 voor twee sessies van 2 uur per sessie

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor mensen met hoofdpijn- en/of migraine klachten. Tijdens deze workshop ga je ervaren hoe je met behulp van TRE in een aangepast programma spanning los kunt laten. Hierbij besteed ik specifiek aandacht aan het schouder- en nekgebied en het hoofd. Je brengt aandacht naar wat er gebeurt in jouw lichaam in relatie tot de klachten. De fysieke (spier)spanning wordt gedoseerd losgelaten waardoor je meer rust, ruimte en ontspanning zult ervaren. Je kunt na de eerste sessie beslissen of je de tweede dag, waarin we het TRE proces gaan verdiepen, mee wilt doen. Op de pagina 'ervaringen met TRE' kun je de ervaring lezen van een klant met hoofdpijnklachten die ik recent heb begeleid. 

Minimum aantal deelnemers: 3
Maximum aantal deelnemers: 6 
Aanmelden: martine@praktijk-unwind.nl/06-18485789 

Na aanmelding wordt een korte vragenlijst toegestuurd om in te kunnen schatten of deelname in een groep passend is. Heb je vragen? Bel of mail me gerust. 

Aanvullende informatie Introductieworkshop TRE®: Maak kennis met deze natuurlijke en lichaamsgerichte manier om (chronische) stress en spanning in spier- en bindweefsel los te laten en tot rust komen, in groepsverband. Na afloop is er tijd om ervaringen uit te wisselen als je dat wilt en kun je vragen stellen. Voor meer informatie over TRE® https://praktijk-unwind.nl/laat-spanning-los-met-behulp-van-tre/ of als je wilt lezen hoe ik zelf en anderen TRE® ervaren: https://praktijk-unwind.nl/ervaringen-met-tre/

Waarom twee sessies ter kennismaking? Tijdens een eerste sessie is alles nieuw, de oefeningen, de groep, het proces van loslaten van spanning. De ervaring leert dat er tijdens een tweede sessie meer ruimte en ontspanning is om los te laten en kun je beter beoordelen of TRE®voor jou een fijne en passende methode is om zelf te gebruiken.