Ervaringen met TRE®

Lees hier de ervaringen met TRE van een aantal deelnemers

Sinds 3 jaar heb ik in een heel flinke burn-out met heel veel spanning in mijn hoofd en lijf. Gelukkig gaat het nu langzaamaan bergopwaarts. Zowel door mijn fysiotherapeut als psycholoog ben ik geattendeerd op de TRE-methode als middel om die langdurig opgebouwde spanning los te laten. Alleen is me dat met behulp van het boek en de diverse youtube filmpjes niet gelukt. Mijn psycholoog beval Martine bij me aan en dat was een toptip ! Martine maakte meteen een hele vriendelijke ontspannen en toch betrokken indruk bij ons eerste contact. Ik maakte me zorgen over mijn knie waar van alles en nog wat aan mankeert want ik was bang dat ik daar nog meer last van zou krijgen. Martine verzekerde mij meteen dat dat niet hoefde en dat ze allerlei aangepaste oefeningen kon aanbieden. Ze stelde me meteen volledig gerust. Ik heb drie individuele sessies gedaan. Die waren allemaal heel ontspannen en er was ook ruimte voor een lach. Ik voelde me volledig op mijn gemak. Het lukte meteen de eerste keer om het trillen in mijn onderrug op gang te laten komen en dat was een fantastische sensatie; ik werd helemaal zennn. Ook daarna bleef ik de ruimte/ontspanning voelen en kon ik veel beter bewegen ( minder last van mijn knie) en slapen. Na drie sessies heb ik het thuis zelf geprobeerd en dat is ook gelukt. Ik ben heel blij dat ik nu voor de rest van mijn leven een manier heb gevonden om diepere spanning te laten wegvloeien. Je hebt er niets voor nodig en kunt het overal doen. Martine is echt een kanjer : heel vriendelijk, zeer deskundig en geduldig en alles is met haar bespreekbaar. Dat er af en toe gelachen kan worden, vind ik ook erg fijn. Aarzel niet om TRE te proberen en laat je dat vooral door Martine leren !

Eveline, juni 2021

Ik heb een lange periode van slecht slapen achter de rug. Dit had allerlei oorzaken.  Ik ben me gaan verdiepen in TRE en kwam bij Martine terecht. Ik heb haar gemaild en kreeg al erg snel een reactie. Voor mij voelde het erg fijn, ook haar manier van schrijven. Ik heb direct een afspraak bij haar gemaakt. Ik voelde me direct op mijn gemak. Ze is duidelijk en rustig in haar uitleg. Martine geeft je vertrouwen dat het oké is! Na de sessie voelde ik me moe en heb direct goed geslapen! Zo fijn! Ik heb in totaal 3 sessies gedaan en doe ik met regelmaat zelf. Zo fijn! Ik voel me beter, slaap goed! Een mooie manier om je spanning los te laten. Ik raad het zeker aan! Als ik vragen had/heb kan ik die altijd stellen en krijg snel en duidelijk antwoord.

Groetjes Susan, april 2021

Via een workshop heb ik kennisgemaakt met TRE. Het was een verrassende ervaring. Ik wist niet dat mijn lichaam zo kan reageren, spanning kan loslaten. Het geeft me echt een ontspannen gevoel. Martine begeleidt je op een prettige manier in een ontspannen sfeer.

Janneke, september 2020

Een maand geleden heb ik TRE gevolgd in groepsvorm bij Martine. Voor mij was het iets wat ik wilde proberen nadat ik in het kort had vernomen wat het was. Het was een kleine groep waardoor je veel ruimte voor persoonlijke aandacht was voor uitvoering van de oefeningen en wat de oefeningen met je deed. Het fijne van de setting was dat je zo open kon zijn als jezelf wilde over waarom je TRE deed. Er was geen druk van “nu moet ik iets vertellen wat ik niet wil!”, dat doet Martine erg goed.
De eerste sessie had mij direct al positief verrast. De oefeningen, die goed te volgen zijn, hadden direct effect op het fysieke aspect van TRE. Daarbij leert Martine ook je eigen lichaam te voelen tijdens de oefeningen, zoals wat doet je hartslag en dergelijke. Ik probeer elke week thuis TRE te doen. Ik merk dat als ik het bij hou dat de spanning in mijn lichaam lager is en daarmee het spanningsgevoel ook minder. Thuis kost het minder tijd, maar ik neem er wel de tijd voor. Ook is het fijn als je het in rust kan doen. TRE zorgt voor mij dat mijn spanningsboog lager is en helpt mij rustiger de dag door te gaan.

Hans, september 2020

Omdat ik moeite heb met ontspannen en ik mijn emoties steeds maar onderdruk, ben ik bij Martine terecht gekomen. De TRE training die ik individueel bij haar heb gevolgd, helpt mij enorm om steeds meer te kunnen ontspannen. Ik ben zo geconditioneerd in gejaagd gedrag waardoor ik veel pijn in mijn lijf ervaar. Gemiddeld 2-3x per week doe ik een aantal TRE oefeningen die ik van Martine heb geleerd. Hierdoor komen er iedere keer weer emoties los en dat voelt na de oefeningen heel goed. Martine heeft mij heel goed begeleid. Ik heb deze training ook heel positief ervaren, omdat Martine niet alleen lekker zen is, ze gaf me ook een heel relaxt gevoel. Bij Martine voel ik me enorm op mijn gemak en ze heeft mij gemotiveerd om beter voor mezelf te zorgen.

Jolanda, juni 2020

Als team hebben wij een 2-tal sessies TRE bij Martine gedaan. In ons werk zijn wij veel bezig met ons hoofd en bouwt spanning op in ons lijf, waar vaak onvoldoende oog voor is tijdens de werkuren, maar wel degelijk klachten kan veroorzaken. Door de TRE-sessies zijn we ons bewuster geworden van de spanningsopbouw in ons lijf in een vroeg stadium en hoe wij deze spanning gecontroleerd los kunnen laten. Martines rust en openheid maakt dat zij een veilige sfeer creëert tijdens de sessies. Dit is nodig omdat je kwetsbaar bent tijdens deze sessies. We gunnen ieder team om uit het hoofd en in het lijf te zijn. 

Debbie en Suze (vanuit een jeugd- en gezinsteam), februari 2020

Mijn ervaring met de TRE  behandelingen zijn heel positief. Ik begrijp soms nog niet eens hoe het werkt maar elke nieuwe keer kwam ik in een grotere ontspanning en ging het trillen/schudden zo natuurlijk en vanuit mijn binnenste. De laatste keer kwam er ook zo’n gelukzalig gevoel naar boven dat ik het als innerlijke schaterlach heb ervaren.

Esther, september 2019

Hallo ik ben Dennis, Door Martine ben ik in contact gekomen met TRE. Zij heeft mij in een aantal sessies de beginselen geleerd. TRE helpt mij met die momenten dat ik veel aan mijn hoofd heb. Maar ook na intensief sporten. Ik heb er een soort ritueel van gemaakt met een uitgebreide en korte versie. Het is een heerlijke manier om te ontladen en geaard te blijven. Doordat je het thuis kan doen kan het op elk moment, wanneer het jou uitkomt. Succes met je keuze. TRE helpt mij!

Dennis, september 2019